Kaikki hedelmäpuut tarvitsevat kalkkia, koska kalkitseminen nostaa maan pH:ta ja parantaa maan mururakennetta. Suomen maaperä on luontaisesti hapanta, jolloin kasviravinteet pidättäytyvät maahan eivätkä ole kasvien käytössä. Saadaksesi vuotuisesti hyvää satoa hedelmäpuistasi, kalkitse puita keväisin ja syksyisin.
Hedelmäpuiden leikkuussa tulee kiinnittää erityishuomiota leikkausjälkeen ja oksakauluksen säilyttämiseen. Varmista, että leikkuuvälineesi ovat oikeanlaiset ja hyvässä terässä, etteivät oksapinnat repeile. Huono leikkuujälki mahdollistaa kasvitautien pääsyn puun sisään, mikä aiheuttaa satotappioita ja puun terveyden heikentymistä.
Yleisesti hedelmäpuiden leikkauksen tarkoituksena on harventaa latvusta, jolloin valo pääsee kaikkialle kypsyttämään satoa. Oikeanlaiset leikkuut tukevat puun kasvua ja tekevät puun rakenteesta vahvemman kantamaan satoa. Lisäksi ilmava latvus vähentää kasvitautien määrää ja helpottaa sadonkorjuuta.
Huomiokohdat hedelmäpuiden leikkauksessa
Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan internetkokemuksen. Antamalla suostumuksen hyväksyt evästeiden käytön evästekäytäntömme mukaisesti.
Kun vierailet millä tahansa verkkosivustolla, se voi tallentaa tai hakea tietoja selaimellesi, enimmäkseen evästeiden muodossa. Hallitse henkilökohtaisia evästeitäsi täällä.